Skifteret

Cirka 1 uge efter et dødsfald har skifteretten fået besked om det fra kordegn eller sognepræst, og så vil du – hvis du står som kontaktperson på dødsanmeldelsen – få en indkaldelse til møde. Mødet med skifteretten kan foregå ansigt til ansigt eller pr. telefon, og her aftaler I, hvordan afdødes bo skal behandles. Behandlingen bliver besluttet ud fra afdødes formueforhold og familierelationer.

Selv om der er flere arvinger, er det praktisk, at der er én, der står for behandlingen af boet. Det kræver imidlertid en fuldmagt fra de øvrige arvinger – en såkaldt Skiftefuldmagt, der kan downloades på www.domstol.dk.

De fleste mennesker efterlader sig nogle værdier, når de går bort. Det kan være smykker, formue, en bil, et hus mv. Uanset hvad boet består af, er det når disse genstande skal gøres op og overdrages til en ny ejer, at man taler om at skifte.

Boet er først endeligt opgjort, når du modtager en skifteretsattest fra skifteretten. Før du har den, er det ikke lovligt at bruge af – eller fordele – afdødes værdigenstande.

Er der noget, du er i tvivl om i forhold til skifteretten, er du meget velkommen til at kontakte os hos Give Begravelsesforretning.

For yderligere information om gældende regler i forbindelse med arveloven se her (åbner i et nyt vindue).