Kiste, urne og ligtøj

Valg af kiste og urne

Hos Give Begravelsesforretning har vi et bredt udvalg af kister i mahogni, natur træ, eg, kirsebær, birk eller hvid fra kistefabrik Fuglebjerg Kistefabrik (derudover findes der forskellige dekorationer på kisterne) samt et bredt og nutidigt udvalg af urner. Ud fra en række fotografier tages der stilling til hvilken kiste og eventuelt urne der ønskes.

Fuglebjerg Kistefabriker en dansk virksomhed, der designer og fremstiller kister i høj kvalitet, udarbejdet af nordisk træ. Kisterne bliver produceret på egen fabrik i Harrested syd for Slagelse. Træet, der bruges til kisterne, er i videst muligt omfang bæredygtigt, og derudover har Fuglebjerg Kistefabrik sikret sig, at for hver kiste, der produceres til bedemænd over det ganske land, sørger organisationen Plant et træ for at investere i globale træprojekter.

Det giver rigtig god mening, at det er netop er nye træer, der bliver plantet for de kister, der produceres. Ud over at være det materiale, kisterne er lavet af, symboliserer træet også liv og frugtbarhed. Og så er træer generelt gavnlige både for miljø og mennesker. Træet er altså en både smuk og naturlig måde at mindes afdøde på. 

Organisationen Plant et træ kompenserer for virksomheders udledning af CO2 ved at investere i projekter, hvor der plantes træer. Træer binder og optager en stor mængde CO2, og derfor kan Fuglebjerg Kistefabrik og virksomheder, der er med i ordningen generelt, fremstille sine produkter med grøn samvittighed.

Give Begravelsesforretning har valgt at samarbejde med Fuglebjerg Kistefabrik pga. kisternes høje kvalitet og det nutidige design, og fordi de er blevet fremstillet ud fra bæredygtige og miljøvenlige produktionsprincipper.

Hvis afdøde skal bisættes har vi også et større udvalg af let forgængelige urner, som er lavet af plantefibre. Der findes urner i flere forskellige farver og nogle med mønstre af blomster. Vi kan også skaffe urner af metal, keramik, terrakotta og stentøj men på mange kirkegårde koster det ekstra at bruge ikke-forgængelige urner.

Hvilket tøj skal afdøde have på?

Vi har også mulighed for at levere ligtøj samt ligsengetøj. Vi oplever dog, at de pårørende efterhånden beder om at afdødes eget tøj og sengetøj benyttes, da det er mere personligt. 

Vi står selvfølgelig klar til at vejlede dig, så du træffer det rigtige valg – kontakt os gerne på telefon 75 82 07 25.

Vi hjælper med at træffe valget

Da du som pårørende skal træffe flere valg, står vi klar til at hjælpe dig. Det er vigtigt for os, at du træffer det rigtige valg. Hvis du har brug for et ekstra besøg, tager vi gerne forbi, hvis du bor i områderne omkring Vejle, Børkop, Give, Fredericia, Horsens, Hedensted, Tørring, Egtved og Bredsten.

Se endvidere fanebladene mærket kister og urner.

Kiste, urne og ligtøj