Kiste, urne og ligtøj

Valg af kiste og urne

Hos Give Begravelsesforretning har vi et bredt udvalg af kister i mahogni, natur træ, eg, kirsebær, birk eller hvid (derudover findes der forskellige dekorationer på kisterne) samt et bredt og nutidigt udvalg af urner. Ud fra en række fotografier tages der stilling til hvilken kiste og eventuelt urne der ønskes.

Vi har valgt at samarbejde med TommerupHeilskov kistefabrik, fordi kisterne er i høj kvalitet og et nutidigt design, og så fordi de er blevet fremstillet ud fra bæredygtige og miljøvenlige produktionsprincipper.

TommerupHeilskov kistefabrik er en dansk virksomhed, der designer og fremstiller kister i høj kvalitet, udarbejdet af nordisk træ. Kisterne bliver produceret på egen fabrik i Glamsbjerg på Fyn, og for hver kiste, der bliver leveret til bedemænd over det ganske land, planter TommerupHeilskov kistefabrik et træ i en af de danske Folkeskove.

Kisteproducenten har mottoet ”Hvad vi låner af naturen, leverer vi tilbage til naturen”, og derfor giver det også så god mening, at det er netop nye træer, der bliver plantet. Ud over at være det materiale, kisterne er lavet af, symboliserer træet også liv og frugtbarhed, samtidig med at træer generelt er gavnlige både for miljø og mennesker. Vi synes træet er en både smuk og naturlig måde at mindes afdøde på.

Hvis afdøde skal bisættes har vi også et større udvalg af let forgængelige urner, som er lavet af plantefibre. Der findes urner i flere forskellige farver og nogle med mønstre af blomster. Vi kan også skaffe urner af metal, keramik, terrakotta og stentøj men på mange kirkegårde koster det ekstra at bruge ikke-forgængelige urner.

Hvilket tøj skal afdøde have på?

Vi har også mulighed for at levere ligtøj samt ligsengetøj. Vi oplever dog, at de pårørende efterhånden beder om at afdødes eget tøj og sengetøj benyttes, da det er mere personligt. 

Vi står selvfølgelig klar til at vejlede dig, så du træffer det rigtige valg – kontakt os gerne på telefon 75 82 07 25.

Vi hjælper med at træffe valget

Da du som pårørende skal træffe flere valg, står vi klar til at hjælpe dig. Det er vigtigt for os, at du træffer det rigtige valg. Hvis du har brug for et ekstra besøg, tager vi gerne forbi, hvis du bor i områderne omkring Vejle, Børkop, Give, Fredericia, Horsens, Hedensted, Tørring, Egtved og Bredsten.

Se endvidere fanebladene mærket kister og urner.