Har du tænkt over din digitale arv?

Mens de fleste har en eller flere profiler på sociale medier, er der langt færre, der har overvejet, hvad der skal ske med disse profiler – og den digitale arv i øvrigt – når de er gået bort.

Ved på forhånd at tage stilling til, hvordan du gerne vil have din digitale arv forvaltet, gør du dine efterladte en stor tjeneste. Det er nemlig dem, der står med dit digitale aftryk, når du er borte, og det kan være forbundet med frustration, fordi det er vanskeligt at gøre noget ved andres konti på sociale medier uden adgangskode.

Det er imidlertid ikke kun sociale medier, der er relevante at overveje i denne sammenhæng. Også vigtige dokumenter og billeder er værd at overveje, hvad der skal ske med.

For adgangskodernes vedkommende er det muligt at samle dem alle i en app. Du kan også skrive dem ned og dele med en af dine nærmeste – eller gemme dem på et sikkert sted. I forhold til dokumenter og billeder er det en fordel, hvis du ikke er den eneste, der har et eksemplar. Du kan evt. gemme en kopi på en ekstern harddisk, der ikke er password-beskyttet. Har du dokumenter, der ikke skal kunne findes efter din død, bør du gemme dem et andet sted end de øvrige filer.

Dokumentet Min sidste vilje er også en god måde at nedfælde sine ønsker for den digitale arv. Dine efterladte får adgang til dokumentet efter din død, så her kan du med fordel også nedskrive dine passwords.

Vidste du i øvrigt, at du kan bruge e-Boks til at gemme filer og adgangskoder i? Du kan også indstille hvem, der skal arve indholdet i din e-Boks, når du ikke er her længere.