Dødsfald

Ved dødsfald

Hos Give Begravelsesforretning ved vi, hvor vanskeligt det kan være at skulle håndtere alle de praktiske gøremål, der er forbundet med et dødsfald, samtidig med at du skal komme overens med, at du har mistet en af dine kære. Vi kan hjælpe med hele eller dele af processen, så du får ro og tid til at koncentrere dig om den sidste afsked.

Et dødsfald udløser en vis mængde papirarbejde. Først og fremmest skal dødsfaldet meldes til præsten i det sogn, hvor afdøde boede. Det kan gøres elektronisk. Der skal også gives besked til skifteretten om, hvor de kan henvende sig i forbindelse med behandling af boet, der skal anmodes om begravelse eller kremering, meldes hvor og hvornår begravelsen eller bisættelsen finder sted mv. Alt dette kan vi gøre for dig med en fuldmagt, hvis du ønsker, at andre skal stå for det. Vi kan drøfte alle detaljer omkring formaliteter og papirer på et møde hos dig eller i vores forretning, og her kan vi også tale om, hvordan du ønsker, at højtideligheden skal forløbe.

Dødsfald i udlandet

Når der sker et dødsfald i udlandet, er processen en smule anderledes, end hvis det var sket i Danmark. Først og fremmest er det myndighederne i det pågældende land, der udfylder dødsattesten. Dernæst er der spørgsmålet om at få afdøde hjem. Her skal du have fat i den danske ambassade eller det danske konsulat. Eller du kan få os til at klare det for dig – vi sørger for de relevante papirer og tilladelser, kontakter de lokale myndigheder og skaffer et eventuelt ligpas. Vi sørger også for at arrangere hjemtransporten af kisten eller urnen.

Vigtigt at bemærke: Fra og med august 2014 kan det ikke længere lade sig gøre at få offentlig dækning for udgifter til hjemtransport, hvis en dansk sikret afgår ved døden i løbet af den første måned på en rejse (ferie eller studierelateret) til et EU-land, et EØS-land, Schweiz og div. små stater. Hvis afdøde havde en rejseforsikring, dækker den formentlig, og ellers er det de pårørende, der skal betale omkostningerne. Hjemtransport fra Grønland og Færøerne er det fortsat muligt at få offentlig dækning for udgifterne til.

Kontakt os og hør mere

Vi er de rette at kontakte, hvis du ønsker en stærk og seriøs støtte igennem den svære tid. Du kan kontakte os på telefon eller mail, eller ved at besøge os personligt for en snak om dine muligheder hos os.

Med stort lokalkendskab i Vejle, Børkop, Kolding, Give, Fredericia, Horsens, Hedensted, Tørring, Egtved og Bredsten varetager vi dødsfald i et stort geografisk område.

Du kan kontakte os på telefonnr. 75 73 23 20 eller gå til vores kontaktside.

Husk at du kan læse mere om dødsbo m.v. ved dødsfald hos Danmarks Domstol